Oslo bystyre har vedtatt å snu opp ned på reklamedistribusjonen i kommunen. I stedet for å måtte reservere seg mot reklame, må man nå bevisst «abonnere» på søppelet.

Hver husstand mottar i snitt 130 kg reklame i postkassa hvert år, og det er kun fra avisbud og posten. Det er ikke tvil om at dette er et miljøproblem.

Selv om noen syter om at Posten vil tape masse penger på det, og at det er en gavepakke til avisene, har jeg tro på at de vil finne en løsning på det. Og har egentlig de som livnærer seg på å forsøple samfunnet vårt livets rett? Avisene vil nok ikke øke salget sitt dersom de øker andelen reklame. Jeg vil i alle fall være blant de første som sier opp abonnementet på lokalavisa dersom de legger inn mer. De har jo stort sett de samme nyhetene på nett likevel, og der kan jeg bruke Adblock Plus.

Da får vi bare håpe at Stortinget tar opp saken, og at løsningen blir permanent for hele landet.