Mange foretrekker Keynote fremfor OpenOffice.org Impress for presentasjoner, men er egentlig Impress så mye dårligere?

Sun Presenter Console

Sun Presenter Console gjør at man får opp en alternativ visning når man kjører presentasjonen på en projektor eller annen skjerm, og er en av mange utvidelser som finnes til OpenOffice.org.

Det finnes tre forskjellige visninger:

  • Den visningen jeg liker best viser lysbildet som presenteres for publikum og neste slide, notatene som hører til lysbildet i tillegg til brukt og gjenstående tid, akkurat som i Keynote.
  • Viser nåværende og neste slide.
  • Sorteringsvisning med miniatyrbilder av hvert lysbilde.

På Ubuntu legger du den inn ved å installere pakken openoffice.org-presenter-console fra programpakkebehandleren. Har du Mac eller Windows kan du hente ned Presenter Console fra OpenOffice.org sine sider.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=EroAG8LQL04]

OpenGL 3D-overganger

Keynote er også kjent for fancy overgangseffekter. Synes fort slike effekter kan ta bort budskapet i presentasjonen, men det er altså mulig å få til det samme i OpenOffice.org Impress. Dessverre er det, så vidt jeg vet, kun tilgjengelig på Linux og krever OpenGL-støtte.

Du kan installere den på Ubuntu ved å legge inn openoffice.org-ogltrans. Under finner du en kort demo av de forskjellige effektene.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=jFge2zTSN-A]

Andre utvidelser til Impress

mOOo Impress Controller kan også være verdt å sjekke ut. Det er en Java-basert klient/tjener-løsning, som gjør at du kan fjernstyre presentasjonen din med mobiltelefonen over bluetooth. Det finnes sikkert flere løsninger for å gjøre dette også. Noen som vet om flere?

Bruker du Google Docs mye, vil du like å vite at det finnes en egen utvidelse for å eksportere/importere til Google Docs. Jeg fant også en utvidelse for å importere SVG-filer som det ikke er umulig at jeg kommer til å bruke en gang.

Kjenner du til flere triks og modifiseringer som kan gjøre Impress bedre?